El que va començar fa dotze anys a les aules de 1r de Primària de Xaloc arriba al seu final: l'emotiu Acte d'Imposició de Beques de la Promoció Àgora II

08/05/2024

El passat 3 de maig, els alumnes de 2n de Batxillerat van participar en l'Acte Acadèmic d'Imposició de Beques, i que els obre les portes de la que ja és la seva casa, Xaloc, però ara com Alumni

La Promoció Àgora II es prepara per al darrer pas abans d'abandonar les aules de Xaloc: els exàmens finals, la preparació per a la PAU, les pujades de nota, alguna recuperació de temari, etc. Enmig de tot això, el divendres 3 de maig vam fer una pausa i vam celebrar l'Acte d'Imposició de Beques.

Va començar amb una emotiva Missa d'Acció de Gràcies a l'Oratori de l'escola, acompanyats pels seus professors i família. Després d'això, els alumnes es van dirigir al poliesportiu on tantes vegades han practicat esports o teatre, assistit a l'Obra de Nadal, etc. Però aquesta vegada era diferent: assistien a les seves Beques, a l'últim gran acte a Xaloc.

El senyor Francesc Oliveras va presentar l'acte, on van rebre la important distinció d'alumnes de l'escola. Va ser un privilegi comptar amb tots els assistents, però especialment volem esmentar els qui formaven part de la taula, que amb tant afecte van imposar la beca als seus fills i als seus companys: Esther Rabassa, mare de Pol; Mònica Victoria, mare d'Alex; Maria Pulido, mare de Marc; Alejandro Calleja, pare d'Álvaro; i Francisco Javier Iruregoyena, pare de Javier.

Representant a les mares i pares de tots els alumnes, Maria Mercè Rosinach Ribera, mare de Marc, va parlar amb agraïment a tota la comunitat de Xaloc, i va fer entrega d'una placa commemorativa i un ram de flors a la Mare de Déu, que estan a l'ermita.

Ha estat la promoció més nombrosa dels últims anys, i Julen Junco va ser l'encarregat de parlar als seus companys. Després de recordar a cadascun dels professors que han passat per les seves aules aquest darrer curs i agrair de manera general tant als seus professors d'Avantis, Primària i Secundària, va llançar un missatge que defineix la seva promoció, la unió que hi ha entre ells: «Això és alguna cosa que em portaré sempre de Xaloc i dels meus companys: que som un gran equip i som una gran família».

Després de la cerimònia d'imposició de beques, el director de Xaloc, el senyor Ricardo Benito, va clausurar l'acte amb un discurs dirigit no només als alumnes, sinó també a les famílies, a qui va agrair la confiança posada en l'escola per acompanyar-los en l'educació dels seus fills.  Als alumnes els va convidar a fer alguna cosa gran després del seu pas per Xaloc: «Que poseu l’ànima en tot el que feu. Que intenteu ser autèntics. Irrepetibles. Únics. El chat GPT fa moltes coses, pot ser molt útil, correcte, adequat... però no genial. Li falta l'espurna, l'esperit. "Àgora" té a veure amb "assemblea", "reunió". Us toca també ara compartir, donar el que heu rebut.»

Ara, amb un peu a l'escola i l'altre en la vida que hi ha fora de les aules, us volem recordar que aquesta és la vostra casa i que les portes sempre estaran obertes.

Fins aviat!

Noticies relacionades