Una sortida cultural multidisciplinar per a PAI4: tres maneres diferents de conèixer i aprendre a Gavà

12/03/2024

L'objectiu de les sortides culturals no és únicament acadèmic, sinó també recreatiu, amb la finalitat d'establir llaços entre alumnes i professors. Per això, les excursions són multidisciplinàries

Els alumnes de PAI4, acompanyats dels seus tutors i professors, van desconnectar per un dia de les aules i els carrers propis de la ciutat es van convertir en classes on aprendre de diferents disciplines: els alumnes van fer tres activitats molt dispars, que els van ajudar a consolidar certs coneixements i, sobretot, a compartir una jornada en un ambient distès.

En primer lloc, van estar al rocòdrom Sharma Climbing de Gavà, que és el més gran de tota Espanya. Va ser fundat per Chris Sharma, un dels millors escaladors del món, diverses vegades premiat. L'establiment compta amb més de 5.000 metres quadrats i els alumnes van poder fer diferents activitats, algunes amb corda i cronòmetre, altres sense suport i amb temps lliure.

A més, van participar d'una sessió de sostenibilitat i reciclatge a la Deixalleria de Gavà, on van rebre formació sobre el tractament dels plàstics des que el consumidor el llença al contenidor groc fins que es converteix en un nou producte.

Finalment, van visitar el refugi antiaeri de la ciutat: com expliquen a la seva pàgina web, «entre març i desembre de 1938, setze gavanencs van perdre la vida en diversos bombardejos. Gavà era objectiu bèl·lic a causa de la ubicació de la fàbrica Roca, on es fabricaven projectils, i les noves tàctiques no discriminaven entre objectius militars i població civil. Davant aquesta amenaça, una de les respostes va ser la construcció de refugis».

Reciclatge i sostenibilitat, història, esport: totes les activitats tenen relació amb el que els alumnes aprenen a l'escola, però amb un valor afegit: es tracta d'un aprenentatge actiu. Sortir de les aules i explorar el món de primera mà és una de les insígnies de l'escola, que repetim cada trimestre amb cada una de les etapes escolars.

Noticies relacionades