Com ensenyar la història universal als alumnes de 2n de Primària? A Xaloc hem trobat el mètode infal·lible

03/06/2024

La metodologia de l'aprenentatge actiu del col·legi fomenta les activitats dinàmiques, que també s'apliquen a Unitats d'Indagació relacionades amb la Història

Per explicar els milers d'anys d'Història Universal, des de la Prehistòria fins a l'Edat Contemporània, els professors de 2n de Primària han desenvolupat una sèrie d'activitats dinàmiques en les quals els alumnes es converteixen en els protagonistes de diferents fites que han marcat el curs dels temps.

En ordre cronològic, han desenvolupat quatre activitats amb un marcat caràcter actiu. Als començaments de la Prehistòria, van viure com els primers homes que feien eines amb materials naturals i caçaven; a més, com que eren nòmades, els alumnes anaven viatjant per tot el col·legi per tal que comprenguessin que els homes prehistòrics no tenien llar.

Per comprendre l'Edat Antiga, van representar les tres grans civilitzacions: romans, grecs i egipcis, representant diferents batalles per conquerir territoris i riqueses, ja que l'objectiu de l'època era expandir-se.

Durant l'Edat Mitjana, els alumnes es van identificar amb la societat latifundista de reis, nobles, cavallers i camperols, i van comprendre què era el pacte de vassallatge entre ells.

Per entendre el gran pas cap a l'Edat Moderna, van teatralitzar el descobriment d'Amèrica, i gràcies als autòctons del continent van conèixer nous aliments, com el cacau i la patata.

I com explicar l'Edat Contemporània? En realitat, el present també formarà part de la Història, i volem que els nostres alumnes facin història, així que els hem convidat a ser part activa de la societat, per tal d'aconseguir que el món sigui un lloc millor.

Ells són ara els veritables protagonistes, i a les seves mans està el canvi. Com a docents, els hem animat que surtin al món i donin el millor de si mateixos.

Endavant, nois!

Noticies relacionades