Lliurament de premis de la prova Cangur de Matemàtiques de 2024

03/06/2024

Com cada any, Xaloc va participar a la prova Cangur: ésuna competició preuniversitària de matemàtiques que s'organitza en més de 30 països, amb l'objectiu d'acostar les matemàtiques als més joves i intentar despertar el seu interès a través dels problemes

El dilluns dia 27 de maig es van lliurar a l'auditori de la Illa Diagonal els premis de la prestigiosa prova Cangur de Matemàtiques, organitzada per la Societat Catalana de Matemàtiques. En aquesta edició havien participat, a tot Catalunya, prop de 105.000 alumnes de Primària, Secundària i Batxillerat.

Xaloc ha comptat amb la presència de tres alumnes premiats: el Yixuan Jin (PAI4 - 3r ESO), l'Erik Redondo (4t ESO) i el Pol Rengel (2n Batx.), que van quedar 5è, 4t i 3r dels seus respectius cursos. Els dos darrers ja havien estat premiats en edicions anteriors. Aquests premis suposen el nostre millor resultat en una edició de Cangur.

A part d'aquests premis, dels 325 alumnes de Xaloc que van participar a la prova, celebrada el 19 de març, 50 han obtingut una puntuació que els situa entre el millor 10% de tot Catalunya. D'aquests, 24 han quedat entre el millor 5%. Entre el millor 2% trobem 14 alumnes, i entre el millor 1%, amb dret per tant a un diploma especial, hi ha 6 alumnes (inclosos els 3 premiats).

Tot plegat, uns molt bons resultats que ens animen a continuar consolidant la nostra participació a la prova Cangur.

¡Enhorabona, nois!

Noticies relacionades