La primera Processó del Corpus Christi a Xaloc: una trobada amb les famílies i tot el personal de l'escola

11/06/2024

En la celebració del Corpus Christi recordem l'Últim Sopar, quan Crist va instaurar l'Eucaristia: i per què és tan important aquesta festa? Perquè ens acosta a Jesús viu en el Pa eucarístic, que fa una setmana vam adorar en processó per tot el col·legi

Des de Capellania i Formació de Xaloc, moltes vegades ens preguntem com acostar-nos més a Jesús, i com fer que la gent El conegui. Com a motiu de la festivitat del Corpus Christi, el col·legi va decidir organitzar una processó per primera vegada en la història del col·legi. L'experiència ha estat tan bona que ja estem pensant en la de l'any vinent.

Els alumnes des de 1r de Primària fins a Batxillerat, juntament amb les seves famílies, van acompanyar el Santíssim i el van adorar en tres altars per tot el col·legi: un a l'Ermita, un altre a la pista roja on tantes hores han jugat els nostres alumnes, i davant del poliesportiu.

Tot el col·legi s'ha abocat en aquesta festivitat: les famílies van omplir els altars de flors, algunes àvies van cosir les peanyes on es sostenia la Custòdia i tots els alumnes van estar assajant cançons per acompanyar el Pa viu en la processó. A més, cada curs va realitzar les tradicionals catifes florals per on es processava.

A més, tant els alumnes de 1r de Batxillerat com els de PAI3 van tenir un paper protagonista: els primers es van abocar en tota l'organització de la processó i van portar el pal·li durant tot el recorregut; i els segons van tenir un moment de pregària a l'Oratori juntament amb les seves famílies, ja que pocs dies abans havien rebut el Sagrament de la Confirmació.

Gràcies a totes les famílies per la vostra il·lusió, que també és la nostra. Ens veiem l'any vinent en la Processó del Corpus Christi del 60è aniversari de Xaloc!

Noticies relacionades